Paraguay: a gyermekvédelem is nyomoz az elrabolt magyar kiskorúak ügyében

A paraguayi gyermekvédelmi és emberkereskedelem–ellenes hatóságok nem találták otthonukban  a Johann Ehmann által 9 éve elrabolt és Interpol által is körözött két magyar gyereket.

 

 

A LatimoPORT.hu helyszíni értesülései szerint az encarnacioni székhelyű emberkereskedelem-ellenes és gyermekvédelmi hatóság tegnap házkutatást tartott a két fiatal és paraguayi nevelőanyjuk Capitán Miranda kerületben található otthonában, azonban üresen találták az ingatlant.

Az ügyben eljáró Capitán Mirandai 11. rendőrörs egyenruhásait a szomszédok tájékoztatták arról, hogy a 13 éves Phillip és a 17 éves Ingrid és nevelő anyjuk csak hétfőn érkeznek vissza állandó lakhelyükre, így a paraguayi rendőrség kizárja, hogy két gyerek újbóli eltűnésétől kellene tartani.

A hatóság most arra kiváncsi, hogy milyen úton érkezhettek Paraguayba a kilenc éve Szombathelyről elrabolt gyerekek.

 „Az ügyészség a bevándorlási hivatallal karöltve vizsgálja, hogy miként léptek az országba kilenc évvel ezelőtt a gyerekek, illetve arra is szeretnénk fényt deríteni, hogy miért nem akadt fent az embercsempész apa a hivatal hálóján” –  nyilatkozta a helyi sajtónak Ismael Escobar, az encarnacióni emberkereskedelmi ügyosztály altisztje.

A központi államügyészség nemzetközi emberkereskedelemmel foglalkozó igazgatóságának munkatársai jelezték, hogy már kapcsolatba lépetek Ausztria paraguayi konzulátusával. Az osztrák diplomáciai misszió a hozzátartozók kérésének eleget téve teljes hírzárlatot rendelt el az ügyben.

„A legnagyobb diszkrécióval járunk el az ügyben, a fő szempont a fiatalok védelme, remélem megértik az álláspontunkat – nyilatkozta a konzulátus munkatársa.

A magyar fiatalok egyébként nagy valószínűséggel még nem tudnak arról, hogy fény derült valós személyazonosságukra, és az is elképzelhető, hogy magyarországi emlékeik is igen halványak lehetnek.

A július 29-én motorbalesetet szenvedett, majd szeptember 29-én elhunyt Johann Ehmann, szomszédai, szerint háztartási gépek javításából tartotta fennt – igen szerény körülmények között – családját és fizette házuk bérleti díját.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez