Turistarekordra számítanak Kínában a Holdújévi ünnepségek idején

Kína, Peking –  Először lépi túl a 200 milliót a vakációzó turisták száma Kína legnagyobb ünnepén. A Holdújév a legnagyobb ünnep, amikor szinte az egész ország mozgásba lendül: ki a szülőföldjét látogatja meg, ki pedig a másik városban vagy faluban lakó rokonságot.

Összesen 211 millió turistára számítanak az idén ez 20%-kal lenne több, mint tavaly. Kínában a rokonlátogatást is turizmusnak veszik, így jön ki ez az óriási szám. Igazi turisták kevesen vannak, mert bár a Holdújévi vakációt Kínában “tavaszi fesztiválnak ” nevezik, tulajdonképp az ország nagy részén még tél van és nagyon hideg. Emiatt a külföldi turisták száma is korlátozott.
    A kormány arra számít, hogy a bevételek is megugranak a ” tavaszi fesztivál ” idején: 126 milliárd jüan az előrejelzés, ez a tavalyihoz képest 25%-os emelkedést jelentene. Dollárban ez valamivel több, mint 20 milliárd!  A hatóságok ugyanakkor felhívják a figyelmet, hogy nagy forgalmi dugók alakulhatnak ki az országos népmozgalom idején. Bár egyre több az autópálya, a gépkocsik száma gyorsabban növekszik, így a forgalom a népszerű főirányokba valószínűleg meglehetősen kaotikus lesz. Ugyanez várható a pályaudvarokon és a repülőtereken. A kormányzati előzetes ugyanakkor örömét fejezi ki amiatt, hogy ilyen sok kínainak van pénze a turizmusra, hiszen ez a jólét növekedését is jelzi. Ez annál is fontosabb Peking számára, mert a jövőben a kormány az export orientált fejlődésről szeretne áttérni a fogyasztói társadalomra, vagyis a hazai fogyasztás jelentené az igazi keresletet, és nem a nemzetközi piac a kínai gazdaság számára.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez