Snowden kínai kém lenne?

Nagy kárt okozott a Nemzetnek!- mondta az FBI főnöke a CIA ex ügynökéről, aki feltárta az amerikai titkosszolgálat hacker tevékenységét. Most az amerikai kémelhárítás ugyanezzel a módszerrel ellenőrzi a Hongkongba menekült 29 éves ex CIA ügynök múltját.

Lehet, hogy csak naív idealista volt, akit Kína kihasznált! De az is lehet, hogy szándékosan működött együtt Kínával! Mindenesetre szokatlan, hogy egy ex CIA ügynök Kínába menjen és ott a kínai sajtónak nyilatkozgasson ezekről az ügyekről!- jelentette ki a kémelhárítás egyik főnöke, aki tudatosan egy kalap alá vette Kínát és Hongkongot. Elmondta, hogy a kémelhárítás most elvégzi a szokásos rutin műveleteket: Edward Snowden összes SMS-ét, e mailjét átvizsgálják. Alaposan átnézik a pénzügyeit: kapott- pénzt külföldről? Nem esett-e szexuális csapdába? A kémelhárítás e főnöke szerint még ma sem ritka, hogy a kínai hírszerzés ezeket az ősi módszereket alkalmazza ügynökök toborzására illetve megzsarolására. Senki sem állítja természetesen, hogy Edward Snowden kínai kém lett volna! De a gépezet gőzerővel megindult! Különösen azt tartja figyelemreméltónak az amerikai kémelhárítás, hogy pont akkor robbant ki a botrány, amikor Obama elnök Kaliforniában találkozott Hszi Csinping kínai államfővel!
A 29 éves ex CIA ügynök első interjúját a South China Morning Post című hongkongi lapnak adta. Ugyanez az újság egy magasrangú pekingi tanácsadót is megszólaltatott. A magát megnevezni nem kívánó tanácsadó szerint Peking nem akar diplomáciai botrányt az ügyből. Azt is közölte a tanácsadó, hogy Snowden leleplezéseiben a kínai vezetés számára semmi új sincsen. A kémek játszmája tehát folyik tovább, de az mindenképp figyelemreméltó, hogy Obama és Hszi Csinping szinte mindenben megegyezett Kaliforniában, az egyetlen nagy kivétel épp a nemzetközi hacker akciók ügye volt, melyet a Hongkongban rejtőzködő ex CIA ügynök tárt fel a nyilvánosság előtt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez