Drága a szerelem Koreában

Okkal hívhatják egymás drágámnak a koreai házaspárok, mivel a korábban is költséges lagzi ára az egekbe szökött. Az idén már két és félszeresét kell fizetni, mint 10 évvel ezelőtt. 

A Koreai Fogyasztóvédők szerint, amely 500 házasulandó párt keresett meg a felmérés elkészítése céljából, kész anyagi csőd a házasság. Jelentésük szerint ugyanis két és félszeresére nőttek a kiadások az elmúlt tíz évhez képest! Az ügynökség három fő okot emelt ki, elsőként azt, hogy míg a jövedelmek csigalassúsággal emlkednek, addig a házassághoz szükséges “kellékek”, a ruhák, az ajándékok, a virág és közös ingatlan ára az egekbe szökött. Számszerűen a korábbi 90 millióról 202.99 millió wonra nőtt a lagzi ára.
Másodsorban a kimondottan alacsony jövedelműek válaszait összesítette, volt olyan, aki kevesebb, mint 3 millió wont keresett havonta, és ezzel szemben több mint 40 milliót szurkolt le az esküvői kiadásokra és további 105 milliót házbérlésre, amihez hatalmas bankhitelt kellett felvennie. Harmadszor pedig a különböző társadalmi rétegekből származó párok esküvői költségeit vetették össze: 1000 válaszadó alapján számolták ki, hogy a legolcsóbb, “fapados” lagziért 3 millió wont kellett kicsengetni, míg a legdrágább esküvő több mint 300 millióba került.
Egyvalamiben azonban majd’ minden válaszadó – 85 százalék – egyetértett: le kell szokni a költséges kor(e)ai esküvőkről!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez