Agyhullám indítja el az okostelefont

A fejpánt a viselőjének agyhullámait figyeli, és ha valami kiváltja az érdeklődését, akkor automatikusan elindítja annak filmre rögzítését.

 A tokiói Neurowear alkotása, a Neurocam headset az agy elektromos aktivitását figyeli. Ha valami intenzívebb figyelmet kelt viselőjében, akkor a készülék automatikusan kezdi filmre venni az eseményt, személyt vagy tárgyat. Mint ahogy az alábbi videón látható, a felvétel öt másodperces klip lesz, amit az okostelefonon tárol, így a felhasználó bármikor visszakeresheti az érdeklődését felkeltett látványt.

Mitsukura, a Keio Egyetem professzora fejlesztette ki az algoritmust. A leírás szerint úgy kell elképzelnünk mindezt a gyakorlatban, hogy minden, amit a viselője lát, reakciót indít el az agyban. A reakciót egy skálán nullától százig helyezhetjük el. Ha a látvány hatvan fölötti pontszámot kap, a Neurocam készüléke elindítja a felvételt.

A fejlesztők könnyebben hordható, csinosabb készüléken dolgoznak. Fontolgatják, hogy lehetővé tegyék a manuális felvételindítást is.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez