Ázsia leggazdagabb embere műtojással kísérletezik

Az egészségesebb életre kívánja buzdítani a csaknem 90 éves Li Kasing az emberiséget azzal, 30 millió dollárt adott egy cégnek, amely növényi alapú tojást akar előállítani.

 

 

A hongkongi hajómágnás Bill Gates-szel, a Microsoft alapító elnökével és Jerry Younggal, a Yahoo alapító társelnökével együtt támogat egy vállalkozást, amely azt ígéri: egészségesebb tojást tesz az emberiség asztalára.
A cég Kaliforniában működik, a különböző vegetáriánus mozgalmak Mekkájában. Arra hivatkoznak, hogy a tojás előállítása és fogyasztása nemcsak az egészség miatt problematikus, de gazdaságilag is az. A csirkék ugyanis nem elég gazdaságosan állítanak elő proteint. Túl sokat kell költeni a táplálékukra. Egy tojás árának mintegy 70%-a a tyúkok táplálására megy el. Ha sikerülne mindezt növényi alapanyagokkal pótolni, akkor a változás nemcsak hogy jót tenne az egészségnek, de gazdaságilag is előnyös lenne, hiszen olcsóbban jutna az emberi szervezet proteinhez, mint jelenleg.

Miért érdekli a hongkongi dollármilliárdost a növény alapú tojás? Az életkora kevéssé teszi valószínűvé, hogy sokáig élvezhetné annak előnyeit?

“A modern technológia lehetővé teszi a választást. Sok olyasmit választhatunk, ami korábban nem volt, de mégis jót tesz az egészségnek”- érvelt Li Kasing. Amerikában persze az ilyen befektetések leírhatók az adóból ezért lehet, hogy a növény alapú tojás projekt csak ennek az alkalmas eszköze. A kísérleti tojás ügye Kaliforniában egyelőre sehol sem tart.

A hongkongi milliárdos által támogatott cég egyetlenegy terméket dobott piacra: tojás nélküli majonézt, amely olyan, mintha lenne benne tojás, de mégsincs.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez