Friendly Fire – Lövöldözős kávézó

Japánban sok olyan kávézó létezik, mely nem a hagyományos értelemben vett kávézó, hanem valamilyen különleges szórakozás részesei lehetünk. Ilyen például a méltán híres macskasimogató kávézó, ahol kedvünkre játszhatunk macskákkal. Ilyet azonban még biztos nem láttak a kedves olvasók: a Maid Cafe és az Airsoft lövészet keveréke.

 

 

 

 

Airsoft: „alacsony” energiájú légfegyverekkel játszott hobbi-sport gyűjtőneve.

Itt is a szobalány öltözékben tündöklő kedves pincérlányokkal találkozhatunk, mint azt megszokhattuk Japánban, az extra viszont ezúttal nem annyira cuki. Legalábbis elsőre. A Friendly Fire (baráti lövés) elnevezésű hely Yodobashi-Akiba északi, annak is egy eldugott részén található, vagyis nem éppen a centrumban. Ennek ellenére, mint kiderült, elég sok látogatónak örvend a hely.

A találóan elnevezett kávézót az airsoft rajongó Hiroshi Emura nyitotta meg 2011 január 11-én. A miértre egyszerű a válasz: „Elfogyott a szoba a házamban, ahol tárolni tudom a fegyvereket, így szükségem volt egy nagyobb helyre.”

Kávézó

A Friendly Fire belső tere tehát áll egy kávézó részből az egyik oldalon, valamint a lőtérből a másikon, elválasztva egy ablakos fallal, így az ügyfeleknek nincs miért aggódniuk. Ami a menüt illeti a hely széles skáláját kínálja az üdítőitaloknak és alkoholtartalmú italoknak egyaránt, valamint ételekkel is szolgálnak (omlett a képen).

FRIENDLY.FIRE .FOOD .BANNERdkfjvhndkjfh

A képen látható szobalány dolgozik éppen. Anna és Cylinder mindketten japános iskolai stílusú ruhát viselnek.

„Korábban különböző rendezvényeken, autós bemutatókon stb. dolgoztam, de én is nagy rajongója vagyok az airsoftnak, így mikor hallottam az egyik ismerősömtől, hogy létezik ez a hely, úgy döntöttem teszek egy próbát”- mondta Anna arra a kérdésre, hogy miért is dolgozik ilyen helyen?

FRIENDLY.FIRE .GIRLS ljkghjf

Lőtér
Azok a vendégek, akik szeretnék használni a szolgáltatást, a legkülönfélébb fegyver-és töltény típusok közül választhatnak, melyek közt van nagyon nagy és nagyon nehéz lövedék is. Ezekkel aztán különböző célpontokra lőhetnek.

FRIENDLY.FIRE .TARGETS.MINI jgvi

Sokak szerint a kávézónak kellemes hangulata van. Emura azt szeretné, ha ez egy közösségi hely lehetne azok számára, akik szeretnék megosztani egymással airsoft rajongásukat és tapasztalataikat.

Ha valaki esetleg Japánban jár lőjön párat és mesélje el élményeit! Persze ne a parkban, a Friendly Fire-ben tessék lövöldözni!

{youtube}M5_ed8seZwc{/youtube}

Forrás: Akihabaranews

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez