Kontinenseken utazott az elveszett mobil

TULSA, Okla- Kevin Whitney oklahomai farmer azt gondolta, hogy telefonja végleg elveszett, miután azt beleejtette egy gabonatároló liftjébe még a tavaly. Nyolc hónappal később a készülék sértetlen állapotban került vissza egy kis Japán kiruccanás után.

 

 

 

 

Whitney, az Oklahoma állam beli Chickasha városban található Aoache Farmers Co-Op menedzsere elvesztette a telefonját, amikor az kicsúszott a zsebéből és belezuhant egy 290.000 vékányi gabona tárolására alkalmas silóba.

„Tudtam, hogy örökre elveszett és soha nem szerezhetem vissza” – mondta Whitney (53).

Whitney másnap beszerzett egy másik készüléket az előző pótlására, viszont a telefonnal elvesző igazi értékeket, mint például fotók a családjáról, a lánya esküvőjéről, pótolhatatlanok voltak.

Azt viszont Whitney nem tudta, hogy telefonja azon az októberi napon nagy kalandra indult el.

A telefon átutazott egy másik Oklahomai gabonaelosztóba, majd az Arkansas és Mississippi folyón lekerült a rakománnyal Conventbe, Lopisianába. Innen a gabona más hajókra került át és egy másik hajókaravánnal végül kikötött Hokkaido szigetén, Japánban.

Május végén Whitneyt telefonon kereste fel Eric Slater, a Zen-Noh Gabona Társaságtól.

„Szóval, az úgy volt, hogy egyszer csak felhívott egy srác egy Convent beli gabonatársagától, hogy az egyik dolgozójuk megtalálta a mobilomat egy Japán malomban.” – mondta Whitney.

Slaterm, a Zen-Noh-i terminál vezetője feltöltötte a mobil akkumulátorát, majd mikor meglátta rajta Whitney fényképeit, azonnal felkereste.

„Ha az én telefonom lett volna, én is nagyon szerettem volna visszakapni.” – nyilatkozta Slater, aki szerint nem ritka, hogy telefonok kerülnek véletlenül a rakományba.

Whitneyt sokkolta, hogy készüléke egy karcolás nélkül megúszta a megpróbáltatásokat.

„Őrület, hiszen mindenki törött kijelzőjű iPhonokkal rohangál!” –mondta.

A világjáró kaland után a jó öreg telefon júniusban hazatért, most Whitney íróasztal-fiókjában pihen otthon, biztonságban.

Whitneyt sokkolta, hogy visszakapta a mobilját.

„Elképesztő, hogy nem dobta ki, vagy valami, hanem időt töltött azzal, hogy valakinek hazaküldje!”

 

Ford:F.Eszter

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez