A bámulatos Osaka Kastély éjszaka

Az Osaka Kastély Osaka központjában található. Mit gondol ki építette? Azt gondolná, hogy a válasz Hideyoshi Toyotomi, a helyszín miatt, de téved. Tulajdonképpen a kőkerítések és tornyok, melyek a mai napig állnak, mind a Tokugawa időszakban épültek (az 1620-as évek után). Manapság, főleg napközben számos turista tekinti meg a Kastélyt, de én inkább ajánlanám annak éjszakai látványát.

 

 

 

A Kastélyt minden napnyugta után kivilágítják, egészen 11:00 óráig. Este megtekintheti, hogyan világít a bámulatos kastélytorony a fehér fényben. Nem csak a torony, de a kapuk és lövegek is közvetlenül ki vannak világítva, amely így egy még misztikusabb atmoszférát közvetít. Sétáljuk hát körbe ezeket a helyeket a kastély közelében!

A sötétben csillogó Kastély, mely generációkon át imádatnak örvendett

Kezdjük a kastélytoronnyal. Mostanra már lifteket szereltek a toronyba, tehát az nem tekinthető egy érintetlen létesítménynek. Tulajdonképpen a kastélytornyot újraépítették Osaka helyi lakosai 1931-ben. Ez azt jelenti, hogy Osaka átlagos lakosai, gazdák, vagy virágüzlet tulajdonosok építették újjá városuk szimbólumát. Ez egy szívmelengető története annak, hogy mennyire szeretik az emberek a kastélyt.

DSC02625-11osakacastle2

Számos alkalommal élvezheti a gyönyörű és különleges kivilágításokat egy évben. Az Autizmus Világnapján például a torony kék színnel, a Rózsaszín szalag kampányának idején rózsaszínnel van megvilágítva. Ha elég szerencsés, láthatja a kastélyt a szivárvány színeiben úszni.

„Otemon” A Kastélyhoz vezető út Kapuja

Most pedig nézzük meg „Otemon-t”, a kastély főkapuját.

DSC02609-1osakacastle3

A kastély szépnek tűnhet, de tulajdonképpen egy erődítmény volt, hogy távol tartsa az ellenséget. Amikor ellenségek érkeztek, hogy behatoljanak az Otemon-on keresztül, a katonák nyilaikkal hárították el a támadást, melyeket a Senkan lövegekből lőttek ki. A Senkan lövegek a kastély egyik legrégebbi építményei és nagyon fontos kulturális vagyontárgynak tekintik, az Inui lövegekkel együtt. Amikor átsétálunk a gyönyörűen megvilágított Otemon-on úgy érezhetjük, mintha ősi katonává váltunk volna.

A kontraszt a Kastély körvonala és a világítás között

Lépjünk be a kastélyba, miután átsétáltunk az Otemon-on.

DSC02616-1osakacastle4

Miután átért az Otemon-on, Tamon lövegeket és nyílásokat fog látni a feje felett, melyeket Yariotoshi-nak hívnak. Ezeket a nyílásokat arra használták, hogy lándzsával támadják az ellenséget, melyek ezekből az üregekből jöttek ki. Természetesen jelenleg nem jönnek ki lándzsák a nyílásokból. Helyette élvezheti a fák árnyalakját.

DSC02596osakacastle52

Az egyik legvonzóbb dolog a kastély árnyképe. Főként éjszaka, gyönyörű kontrasztot láthat a kastélyon kívül álló modern épületek és a kastély területén belül elhelyezkedő tradicionális építmények között. Az Inui tornyok őrtoronyként szolgáltak. A kastély mögött álló modern épületcsoport az „üzleti park”, mely egy divatos negyed tele üzletemberekkel. Végül nézzük meg a Kastély déli végében található Houkoku Templomot.

DSC02626-1osakacastle6

A Houkoku Templomban Hideyoshi Toyotomi-ról láthat egy szobrot, aki az osakai emberek szeretetének örvendhet.

 

Az Osaka Kastély egy igencsak turistáknak való hely, viszont kikapcsolódást nyújt a helyi embereknek és sok futót is láthatunk erre. A kastély éjszaka lélegzetelállító és gyönyörű arculatot mutat egy megnyugtató atmoszférával. Miért is ne sétálná körbe a futókkal együtt?

Ford:R. Norbert

(Visited 9 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez