Koreai filmhét Budapesten

November 10 – 15 között rendezik a 7. Koreai filmfesztivált. Az eseményről az Uránia nemzeti Filmszínházban tartott sajtótájékoztatót a rendezők nevében a Koreai Kulturális Központ.

Az idei fesztiválon 23 alkotást mutatnak be Budapesten az Urániában és az Örökmozgóban illetve vidéken, Szegeden és Pécsett. A filmek eredeti nyelven, magyar felirattal láthatók és ingyenesen tekinthetők meg. Az egyetlen kivétel a szintén a programban szereplő Szabadesés, Pálfi György filmje (ami a koreai kötődése kapcsán került a programba), de ez is csökkentett jegyárral nézhető meg.

A fesztiválon szereplő filmek felölelik a koreai filmgyártás utolsó néhány évének legjavát. A szervezők törekedtek arra, hogy a műsor sokszínű legyen, így van akciófilm és animációs film, vígjáték és thriller is. Bemutatják többek közt a Sunny-t , amely 2011-ben Koreában hatalmas sikert aratott, 7 millióan nézték meg. Bár, mint a sajtótájékoztatón elhangzott, az 50 milliós országban nem ritka a 10 milliós nézőszám, és a mozilátogatók fele hazai filmekre ül be. 
Az idei fesztiválon lesz egy rövidfilm blokk, is és több kísérőprogram színesíti a filmhetet. Már Budapesten van, és a sajtótájékoztatón is részt vett Min Yong-geun rendező, akinek A mi lányunk című filmje szerepel a programban. Lesz táncelőadás, és az Örökmozgóban a többi közt a tradicionális koreai teázást próbálhatják ki a vendégek. Részletes információ a fesztiválról: koreafilm.hu

DSCF0162

DSCF0159

DSCF0204

DSCF0209

Min Yong-geun rendező

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez