Ámokfutó őrjöngött egy kínai áruházban, kilenc sebesült

Kilenc embert késelt meg egy férfi egy dél-kínai áruházban, miután feldühödött azon, hogy állítólag a pénztáros nem adta oda neki az instant tésztalevest, amelyet vásárolt – jelentette a kínai média csütörtökön.

Az eset a Kuanghszi-Csuang autonóm terület székvárosában történt a kora délutáni órákban. Az áldozatok között hatan voltak az áruház dolgozói, ketten vásárlók és egy helyi kereskedő. Valamennyien kórházban vannak, többségüket hát-, mell- és hasi sérülésekkel kezelik – közölte a rendőrség illetékese.
Szemtanúk elmondása szerint a férfi délben bevásárolt, majd délután visszatért és a pénztárostól követelte a tésztalevesét, mondván, hogy az kimaradt a csomagjából. A vita hevében elővett egy tőrt, és először a kasszánál állókra, majd a közelben lévőkre támadt. A helyszínen elfogták, az ügyben megindult a nyomozás.
Novemberben több késeléses támadásról is beszámolt a kínai média. Egy korábban mentális problémákkal kezelt 27 éves szanatóriumi alkalmazott hét embert ölt meg egy nővérszállón Észak-Kínában. A kelet-kínai Csangszuban két gyerekre támadt egy férfi, egyikük meghalt. Egy másik ámokfutó három, az iskolából hazafelé tartó gyereket késelt meg Csianghszi tartományban. Egyikük meghalt, ketten súlyos sérüléseket szenvedtek.
Kínában nem ritkák a késes támadások, elkövetőiket többnyire féltékenység vagy bosszú vezérli.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez