Tilos az okosóra a kínai hadseregben

Kémkedésre ad alkalmat, ezért a katonák nem hordhatnak okosórát a szolgálati helyükön. Felszólították a családtagokat, hogy ők is ehhez tartsák magukat a kaszárnyákban Kínában.

Akaratlanul is veszélybe sodorhatják az okosórák gazdái a hadsereget- írja a fegyveres erők lapja, mely vezércikket szentelt ennek a fontos kérdésnek. A hadsereg lapja céloz arra, hogy az USA informatikai hírszerzése igen fejlett: ha valaki egy fotót küld a kaszárnya területéről a barátnőjének, akkor az a kép esetleg az NSA elemzői elé kerülhet. Edward Snowden, az NSA egykori munkatársa először Hongkongba menekült, és ott a hírek szerint tájékoztatta a pekingi hírszerzést azokról a módszerekről, melyeket az amerikai informatikai kémkedés alkalmaz.

Ezért a kínai hadsereg nagyon éber, igyekszik megakadályozni azt, hogy a katonai titkok ilyen könnyen az USA kezére kerüljenek. Közben persze az Egyesült Államok is informatikai kémkedéssel vádolja Kínát: öt magas rangú kínai tisztet azzal gyanúsítanak, hogy behatoltak több amerikai katonai rendszerbe. Peking természetesen cáfol.

A hadsereg lapja egyébként nemcsak az okosórák használatával kapcsolatban állít fel tilalomfákat, de a társasági oldalak esetében is óvatosságra inti a katonákat, és főként a családtagokat. Minden katonafeleség és gyerek legyen nagyon óvatos, mert egy családi információ is sokat mondhat a figyelmes hírszerzőnek. Ezért azt javasolják a kínai katonák családtagjainak, hogy óvakodjanak attól, hogy fotókat tegyenek fel a családról a társasági oldalakra. Azokat ugyanis az amerikai hírszerzés is figyeli, és pillanatok alatt kielemzi, ezért a katonáknak és a családtagoknak búcsút kell mondaniuk a selfie-nek a kaszárnyákban, és más szolgálati helyeken.

(Fotó:GettyImages)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez