Rockzenész anyuka az “Iszlám Államban”

Egy kétgyermekes középkorú brit nő, egykori rock-zenész is csatlakozott az ISIS-hez, és most Szíriából küld fenyegető üzeneteket Nagy-Britanniába. Ahol emelték a terror-készültséget, mert attól tartanak, hogy a Közel-Keletről hazatérő brit dzsihádisták támadásokat hajthatnak végre.

Sally Jones-nak hívják, egykor egy lánybanda gitárosa volt, ma pedig a torkuk átvágásával fenyegeti a brit keresztényeket a szíriai Rakkából az ISIS egyik feltételezett tagja. A Daily Mail szerint a 45 éves nő, aki munkanélküliként egész életében állami segélyen élt,  a James Foley kivégzésével, pontosabban őrzésével összefüggésbe hozott 20 éves brit hackerrel, Abu Husszain al- Britanival keveredett romantikus viszonyba az interneten, kiutazott utána Szíriába, és hozzá is ment feleségül.

A nő fiatal korában rockzenészi ambíciókat dédelgetett, hosszú szőke hajjal, feszes miniszoknyában gitározott a Kruch nevű lánybandában. Aztán sok mindennel próbálkozott, például boszorkánynak nyilvánította magát, és különböző praktikákat kínált az interneten. Majd tavaly év végén eltűnt otthonról, hátra hagyta két, 10 és 14 éves fiát, és legközelebb már Umm Hussain al-Britani vagy Sakinah Hussain néven jelent meg a közösségi médiában, ahol a zsidókat ócsárolta és Oszama bin Ladent dicsérte. Ijesztő üzeneteket küldött, egy kalasnyikovval, talpig beburkolva pózolva. Néhány nappal ezelőtt például olyant, hogy “Nektek, keresztényeknek mind az kell, hogy lefejezzenek benneteket egy jó tompa késsel, és aztán feltűzzenek a rakkai kerítésekre… Gyertek ide, megteszem ezt nektek!”.

Egykori kenti szomszédai szerint a nő “dilis” volt. Csúnyán beszélt, nem foglalkozott a gyerekeivel, állandóan üvöltözött. Férfiak jöttek-mentek, de alapvetően egy szingli kétgyermekes anyuka életét élte. Mások azt mondják, egy rémálom volt, minden extrém volt körülötte, állandóan harcolt a számlákkal, hol eltűnt, hol megjelent. És komolyan kezdte azt hinni magáról, hogy boszorkány, azt állította, hogy szellemekkel beszél.

A brit rendőrség arra kéri az embereket, hogy segítsenek megtalálni azokat, akik terrorista ambíciókat dédelgetnek. A londoni kormány a hét végén emelte a terrorkészültség szintjét, a második legerősebb fokozatra. Cameron kormányfő tegnap a terrorellenes törvények szigorításáról beszélt, éppen a szíriai és iraki helyzet, pontosabban az onnét hazatérő dzsihádisták jelentette fenyegetés miatt. Becslések szerint Nagy-Britanniából körülbelül félezer ember utazott a térségbe és csatlakozott radikális szervezetekhez, köztük az ISIS-hez.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez