Rengeteg radikális vesztette életét egy rendőrökkel való összecsapásban Nigériában

Nigéria, Bauchi tartományában állítólagos vallási fanatikusokat tartoztattak le, miután megtámadtak egy rendőrőrst. Rengetegen vesztették életüket.

Bauchi tartományban, körülbelül 42-en haltak meg köztük katonák is egy tegnapi összeütközésben, amik rendőrök és egy iszlám fanatikus szekta tagjai között zajlott le. Kórházi és biztonsági források szerint, a szekta felfegyverzett követői egy rendőrőrst támadtak meg, amivel vezetőjük letartoztatását torolták meg.

 

Néhány ellentmondás található a vallomások között, többek között azoknak a száma, akik az összecsapás során vesztették életüket, továbbá az, hogy a rendőrőrs vezetője megtagadta a vallomás tételt.

 

“Hozzánk 42 holttest érkezet” adta válaszul Awwal Isa, Bauchi Kórházban dolgozó ügyeletes nővér az AFP hírügynökségnek telefonon. Megerősítette, hogy azok a holttestek az összecsapás színteréről érkeztek.

 

A Reuters hírügynökség riportere 32 holttestet számolt össze két különböző rendőrőrsön és azt mondta, hogy több tucat szélsőséges súlyosan sebesült volt a 200 letartóztatott között. A Rendőri Erők Szóvivője Emmanuel Ojukwu rendőrtiszt azt nyilatkozta, hogy az újabb halottak a sebesültekből kerültek elő.

 

Az incidens azután robbant ki, miután egy 60 főből álló fegyverekkel és gránátokkal felszerelt csoport megtámadta a Dutsen Tanshi rendőrőrsöt, de a rendőrök visszavonulásra kényszerítették a támadókat, mikor felvették velük a harcot. Ezután támadták meg a Bauchi-ban lévő őrsöt, állítja Mohammed Barau rendőrezredes.

 

A rendőrség a támadásra razziákkal reagált. Felforgatták a csoport ismert és vélt búvóhelyeit a Bauchi repülőtér környéken, majd százakat tartoztattak le. Néhány, a szekta jellegzetes tárgyaira bukkantak, köztük katonai egyenruhákra, bakancsokra, robbanóanyagokra, valamint lőszerekre.

A Vörös Kereszt titkára, Adamu Abubakar állítja, hogy ők 16 sebesültet vittek a kórházba, de nem árulta el a halottak számát, mivel szerinte ez a rendőrség feladata. A helyi tudósítókat a kórházban a rendőrök, és a személyzet nem engedik, hogy az összecsapás áldozataival találkozzanak.

 

Forrás: Allafrica.com

Szerkesztette: AHU – Kisvárdai Gyula Balázs

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez