Mégis megtalálták a nikábos gyilkost: az áldozat magyar származású volt

Abu Dhabiban őrizetbe vették a minapi gyilkosság elkövetőjét, aki nikábban, teljes testét és arcát eltakaró öltözetben szúrt agyon egy amerikai óvónőt. Akiről közben az is kiderült, hogy magyar származású volt, a hírek szerint Erdélyből került az Egyesült Államokba.

Egy helyi nő a bevásárlóközpont mosdójában történt késelés gyanúsítottja: már őrizetbe is vették – adta hírül sajtókonferencián Szaif bin Zayed belügyminiszter. Azzal is gyanúsítják, hogy bombát helyezett el egy amerikai orvos házánál. A lakásán bombakészítéshez alkalmas anyagokat találtak. A hatóságok „A Reem szigeti kísértetként” ismerik, mert bűncselekményeit abajában és arcát eltakaró fátyolban, kesztyűben követi el. Így rögzítették a pláza biztonsági kamerái is, ezért kevesen tartották valószínűnek, hogy rendőrkézre kerül. 

De aztán a rendőrség szerdán új videót mutatott be: azon a nikábos alak egy aktatáskát cipel, és feltűnik egy fehér autó is, amint lassan elhajt. A következő képsoron már talpig felfegyverkezett rendőrök tűnnek fel, golyóálló mellényekben, amint egy házat rohannak meg. Amely előtt az imént látott fehér kocsi parkol. A fegyvereikkel hadonászva kivezetnek egy megbilincselt nőt, akinek az arca nem látszik. Az viszont igen, hogy az aktatáska ott van az autóban, melynek a volánját vér borítja.

A gyanúsítottról időközben azt is megírta a Gulf News, hogy 38 éves, és a rendőrség szerint bőrszínük és nemzetiségük alapján választotta ki az áldozatait. Az autója rendszámtábláját pedig nemzeti zászlóvak takarta le, hogy a rendszámot senki ne tudja feljegyezni. De végül 48 órán belül elfogták.

Az áldozat, a 47 éves, három gyermekes Ibolya Ryan belehalt a sérüléseibe, amelyek a helyszínen talált véres konyhakéstől származnak. Az asszony az NBC News szerint Romániában született, az Egyesült Államokban tanult, és 15 év alatt négy különböző országban dolgozott. Korábban azt írta: meg akarta tapasztalni az arab világot, meg akart ismerkedni az ottani kultúrával, azért ment az Emírségekbe.

Alig néhány héttel azután ölték meg, hogy a közel-keleti amerikai nagykövetségek arra figyelmeztették az amerikaiakat: dzsihádista weboldalakon ismeretlenek amerikai tanárok elleni támadásokra bujtogatnak a térségben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez