Folytassa Nagykövet Úr- Szudánban

Szudán, Kartúm – A szudáni brit nagykövet folytatja internetes naplóját, ami miatt korábban behívatták a helyi külügyminisztériumba, tisztázó beszélgetésre. A brit nagykövet nem kíméli a kartúmi vezetést és kritikus hangon ír az ország gazdaságáról.

 

A brit nagykövet valószínűleg a leghangosabb helyi kritikusa a szudáni kormánynak. Internetes blog bejegyzéseiben gyakran bírálja a kabinetet az ország rossz gazdasági helyzete miatt. A brit nagykövet jelezte, örül annak, hogy bejegyzései vitát váltanak ki Szudánban, és azt ígérte, hogy hamarosan folytatja az írást. A brit nagykövetet korábban azért hívatták be a szudáni külügyminisztériumba, mert keményen kritizálta az ország gazdasági helyzetét. Azt írta, nem kell messzire menni ahhoz, hogy éhezőket találjon az ember Szudánban, a fővárosban is van nélkülöző elég.

Szudánban drasztikusan emelkedtek az élelmiszerárak és felpörgött az infláció. Emiatt egyre gyakoribbak a tüntetések. A tiltakozó megmozdulásokon viszont kevesen vannak, a rendőrség gyorsan szétzavarja a demonstrálókat. Szeptemberben a Központi Bank vezetője az arab országoktól kért anyagi segítséget. Összesen 4 milliárd dollárt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez