Dühös szülők verik a bukott kenyai tanárokat

Kenya, Nairobi – Egyre több tanárt vernek meg Kenyában, miután rengeteg diák megbukott az általános iskolai tanulmányokat lezáró központi államvizsgán.

 

 A kenyai pedagógusok szakszervezetének vezetője, Wilson Sossion azt mondta, hogy a szülők el vannak keseredve és a tanárokat hibáztatják a rossz eredményekért. Sossion elmondta, egyre több olyan eset fordul elő, hogy a mérges szülők dühükben megverik a tanárokat. Országszerte több tiltakozó megmozdulást is tartottak a szülők, akik 10 általános iskolát szó szerint lelakatoltak. Közben a rendőrség nyomozást indított egy naroki általános iskolai igazgató rejtélyes halálának ügyében. Az igazgatóról az a hír járja, hogy öngyilkosságot követett el, amikor érvénytelenítették 38 diákjának vizsgaeredményeit, mert állítólag puskáztak. Az oktatási minisztérium adatai szerint a 760 ezer végzős kisiskolásnak több mint a fele bukott meg a központi vizsgán.

 A tanárok korábban többször is jelezték, hogy az osztályok túlzsúfoltak, ami miatt nem tudnak minőségi oktatást nyújtani a diákoknak. Ráadásul tanárból is kevés van, aki van, alulfizetett. 2010-ben többször is előfordult, hogy a tanárok sztrájkba léptek, de követeléseiket nem teljesítette a kormány.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez