Mali északi részén szabadon garázdálkodnak a terroristák!

Mauritánia, Mali – Ezt Mauritánia elnöke mondta a Le Monde- nak. Mohamed Ould Abdel Aziz szerint Mali alig 300 katonával küzd a terror ellen,ez pedig édes kevés .Ráadásul a terroristáknak jó kapcsolatai vannak Bamakoval. Mali fővárosában sokan szimpatizálnak velük. Mali egyik ex vezető diplomatája ma a terroristák “külügyminisztere “.

 

Ijad Ak Gali valaha Mali diplomatája volt, most viszont az Al Kaida észak-afrikai szárnyának, az AQIM- nak a “külügyminisztere “. Ha a terroristák elfognak valakit, akkor ő tárgyal a túszok kiszabadításának áráról. A terroristák Mali északi részéről kiindulva más szomszédos államokban is végrehajtanak akciókat.

 

Mauritánia is célpont, ezért a hadsereg felveszi velük a harcot, de ezt nem teheti meg ország határán túl. Mauritánia elnöke meg van döbbenve, hogy milyen jól fel vannak fegyverezve a terroristák: a mauritániai légierő egy gépe kilőtt egy páncélautót, amely föld levegő rakétával volt ellátva! A Száhel övezet terrorista csoportjait valószínűleg Kadhafi fegyverraktáraiból szerzett fegyverekkel látták el, ezért Mauritánia Franciaországtól kért segítséget, hogy ellensúlyozza a terroristák fölényét e téren.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez