Hivatalosan is veszített a mali hadsereg

Mali, Bamako –  A mali kormány és a hadsereg is elismerte, hogy a tuareg lázadók elfoglalták az egyik katonai bázisukat Tessalitban. A bázis több mint két hete volt ostrom alatt, a kormány erősítést, illetve lőszerutánpótlást is küldött a katonáknak, de a konvoj nem tudta áttörni a tuaregek ostromgyűrűjét.
A mali hadsereg katonái elhagyták a bázist és az algériai határ felé indultak el. A hadsereg azt jelentette, taktikai okokból hagyták el a helyőrséget, hogy rendezzék soraikat. A kormány azt közölte, hogy a katonák nap, mint nap ostrom alatt voltak és sokáig ellenálltak. A tuaregek gyűrűje miatt azonban nem tudtak erősítést küldeni nekik, ezért kellet feladniuk a bázist. A katonák civileket is kimenekítettek. Bordj Elmoktarban, Algériában pihentek meg.
A mali hadsereg nem állomásoztat komolyabb erőket északon. A tuareg lázadók jól felszereltek és emellett még harcedzettek is. A kormány azzal vádolja a tuaregeket, hogy az AQIM terroristákkal és a helyi csempészbandákkal szövetkeztek, hogy kivívják Azawad függetlenségét.
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez