A Muzulmánok ártatlansága- ez a film váltotta ki az Amerika-ellenes erőszakot Egyiptomban és Líbiában

Egyesült Államok, Dél-Kalifornia – A kétórás filmet egy dél-kaliforniai ingatlanvállalkozó készítette, aki gyűlöletvallásnak állítja be az iszlámot. A zsidó vállalkozó, aki izraeli állampolgár is, ötmillió dollárt gyűjtött a filmre.”Így akarok harcolni a rák ellen, mert az iszlám ezt jelenti!”- nyilatkozta az amerikai- izraeli ” rendező ” a Wall Street Journalnak.

  Az 54 éves Sam Bacile hatvan színészt foglalkoztatott a filmben, melyet három hónapig forgatott Kaliforniában. Az nem derül ki egyértelműen, hogy egy ingatlanvállalkozó hogy lesz egyszercsak filmrendező, már nem egészen ifjú korában. A Muzulmánok ártatlansága című filmet politikai alkotásnak és nem vallási filmnek tekinti.
  Ennek ellenére Terry Jones tiszteletes részleteket akar a filmből bemutatni templomában, Dél-Floridában. Ez a tiszteletes korábban azzal vált hírhedtté, hogy nyilvánosan elégette a szent Koránt. Prédikációiban az iszlámot gyakran, mint a terroristák vallását aposztrofálja.
  A szeptember 11-re időzített film bombaként robbant Egyiptomban és Líbiában. Kairóban letépték a zászlót az amerikai nagykövetség épületéről, Bengaziban a feldühödött tömeg felgyújtotta az amerikai konzulátust. Egy amerikai meghalt, egy pedig megsebesült. Az Egyesült Államok szeretné megőrizni a befolyását mindkét országban, ahol támogatta a demokratikus fordulatot. Ezt Hillary Clinton külügyminiszter hangsúlyozta. De talán nem véletlen, hogy Morszi egyiptomi elnök első útja külföldön nem Washingtonba vezetett, hanem Pekingbe. Utána pedig- amerikai aggodalmak ellenére – részt vett az el nem kötelezett államok csúcsértekezletén Teheránban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez