Öt rabló kezét és lábát levágták az iszlamisták által megszállt Észak-Maliban

Észak-Mali, Gao –  Az öt fiatal rabló egy távolsági busz utasait fosztotta ki. Az iszlamista milicisták elfogták őket. A saria alapján kéz és láb levágásra ítélték őket. Az ítéletet végrehajtották, az elítéltek Gao kórházában fekszenek. Az ágyban fekvő amputált rablókra még mindig fegyveres milicisták vigyáznak Észak-Maliban.

 A saria alkalmazását immár hétköznapi gyakorlattá tették Mali északi részén. Az amputált bűnösök többnyire Bamakóba, az ország fővárosába menekülnek, ahol már egyesületet is alapítottak. Sajtóértekezleteket tartanak, és ezeken számolnak be a nemzetközi sajtónak arról, hogy milyen körülmények között veszítették el kezüket és lábukat vagy egyszerre mind a kettőt.
  A fanatikus iszlamista milíciák az egész országra ki akarják terjeszteni Mohamed próféta szigorú törvényeit. Mali kormánya más afrikai államok támogatásával katonai kampányt tervez Mali északi részének felszabadítására. Közben Algériában tárgyalások folynak az iszlamista tuareg milícia, az Ansar Dine és a mali kormány képviselője között. Algériának fontos szerepe lehet Mali helyzetének rendezésében, hiszen a fanatikus milíciák vezérkara jórészt algériai állampolgárokból áll. Algéria egyelőre elutasítja a katonai megoldást Maliban és ehelyett a titkos párbeszéd híve az iszlamista milíciákkal, melyek tavasz óta megszállva tartják Mali északi részét.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez