Az al – Kaida elégedetlen Egyiptommal

Egyiptom, Kairó – A forradalom végig vitelére szólította fel az egyiptomiakat Ajman al-Zavahiri, az al-Kaida vezetője. A video üzenetről az amerikai hírszerzés erre szakosodott csoportja számolt be. A felvételt iszlamista oldalon terjesztették.

 

„A csata még nem ért véget csak elkezdődött”, hangoztatta a videóban Bin Laden egykori jobbkeze, majd azzal folytatta, hogy felszólít minden komoly egyiptomit arra, „népszerűsítsék a forradalom végig vitelét, amelyet félbeszakítottak”. „Az egyiptomi forradalomnak folytatódnia kell, és a muzulmánoknak fel kell áldozniuk magukat, hogy elérjék, amit akarnak, hogy Egyiptom méltóságát és becsületét kitépjék a korrupció kezei közül.” – hangsúlyozta a terrorista vezér

A forradalmi felhíváson túl, egy másik nemrég publikált videóban Izrael ellenes tüntetésekre szólítja fel az egyiptomiakat. A felvételen az új egyiptomi államfőnek, Mohamed Morszinak is több kérdést szegez. Színvallásra szólítja fel az általa csak hatáskör nélkülinek nevezett elnököt, az iszlám törvénykezéssel, a sáriával, az USA által vezetett terrorizmus elleni háborúban való egyiptomi részvétellel, és a Palesztina felszabadítására indított dzsiháddal kapcsolatban.  

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez