Doktor lett a líbiai forradalmárból

Franciaország, Tours – Sikeresen megvédte doktori értekezését Hasszán Aldroe, aki ezek után az anyagmechanika doktora cím birtokosa. A sok száz doktori védés közül ez azért érdekes, mert Aldroe a líbiai forradalom miatt szakította félbe a tanulmányait, és vizsgázni már mint az új Líbia egyik miniszterhelyettese tért vissza a Tours-i alma materbe.

Éppen kitette a pontot az egyik fejezet végére, amikor Líbiában megmozdult valami. Hasszán Aldroe számára nem volt kérdés a békés tours-i tanulmányokat fegyverre cseréli, hogy részese lehessen az új Líbia születésének. A harcok szülővárosába vezették, Szirtében küzdött a várost körülzáró Kadhafista csapatokkal. Bár a frontvonalban nem túl sokat volt, mert korán városa képviselőjeként hívták az Nemzeti Átmeneti Tanácsba. Az iparért felelős miniszterhelyettesként az lett a feladata, hogy a harcok elültével újra mozgásba hozza az üzemeket. Ebbéli minőségében sokat utazik, országon belül és a határon túlra. A tanulmányait a forradalom győzelme után vette fel újra. E-mailben küldözgette a doktori értekezés újabb és újabb fejezeteit a témavezetőjének.

A dolgozatot a napokban védte meg, sikerrel, a doktori tanács előtt. Hónapok óta most látta először feleségét és négy lányát is, akiket mér nem vitt haza az Líbiába, mert a feleségének még két év van hátra a doktori iskolában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez