Kitoloncoltak egy 77 éves tunéziai imámot, aki a dzsihádról prédikált Párizsban

Tunézia, Franciaország – Az utcán fogták el a rendőrök a lakásához közel az idős imámot, egyből a repülőtérre vitték és ott feltették egy Tuniszba induló gépre.”Határozottak vagyunk azokkal szemben, akik az erőszakot prédikálják a Köztársasággal szemben!”- nyilatkozta Valls belügyminiszter.

Jobboldali elődje antiszemitizmussal és a nők elleni durva támadással vádolta meg Mohammad Hammami imámot, aki évtizedek óta él Franciaországban és Párizsban az Omar mecsetben prédikált.
  “Halálra kell korbácsolni azt a nőt, aki urát megcsalja!”- a többi között ezt prédikálta az agg imám. De más kényes kérdésekben sem tett lakatot a szájára: a dzsihádot a hitetlenek ellen minden muzulmán szent kötelességének nevezte és nyíltan izgatott a zsidók ellen. Kiutasításáról már korábban döntöttek, de az imám idős korára hivatkozott és arra, hogy a prédikációit ” félreértették”. Ezenkívül említést tett 5 gyermekéről és 19 unokájáról, akik közül már sokan francia állampolgárok.
   A fanatikus imám kitoloncolásával szinte egyidőben Francois Hollande elnök Netanjahu izraeli kormányfővel együtt koszorúzott Toulouse-ban. Azoknak a francia- zsidó áldozatoknak az emléke előtt hajtottak fejet, akiket egy iszlamista terrorista ölt meg idén tavasszal Dél-Franciaországban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez