Szeszmentes szálloda nyílt Hurghadában

Egyiptom, Kairó – Már várja a vendégeit az ország első, minden iszlám előírásnak megfelelő szállodája. A hurghadai üdülőparadicsomban nyitott hotel háromcsillagos.

A sok luxusszálloda mellé megépült az első teljesen alkoholmentes és a nőket külön emeleten elhelyező hotel Hurghadában. A Király Hotelnek nevezett, háromcsillagos szálláshelynek 134 szobája és 35 lakosztálya van. Az épület legtetején, ahová csak nők tehetik be a lábukat, külön női személyzet és a vendég hölgyek számára úszómedence áll rendelkezésre. Ez megfelel annak az iszlám előírásnak, hogy az idegen férfiakat és nőket el kell különíteni.Az új szálloda avatóján szeszesitallal teli palackokat raktak sorba, majd kiöntötték a tartalmukat, az üvegeket pedig összetörték. A hotel tulajdonosa állítja, nem tartoznak semmilyen szélsőséges irányzathoz, csak új lehetőségként jelentek meg a hurghadai kínálatban.

Az új hatalom megpróbálja visszaszorítani az alkoholfogyasztást az országban. Tavaly decemberben megemelték volna a szeszesitalok adóját, de az éles kritikák miatt visszakoztak. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez