Lejárt diplomata útlevéllel próbálkozott a bukott diktátor veje a Seychelle szigeteken

Tunézia, Seychelle szigetek –  Letartóztatták Ben Ali kedvenc vejét a turista paradicsomban, ahol nem fogadták el lejárt diplomata útlevelét. Tunézia máris kérte Sakher el Materi kiadatását. A bukott diktátor kedvenc veje hatalmas gazdasági birodalom feje volt apósa országában. A forradalom győzelme után többször elítélte őt a bíróság és javait elkobozták Tunéziában.

A gazdag kereskedő család gyermeke Ben Ali legidősebb lányát vette nőül és hamarosan egész gazdasági birodalmat épített ki. Mindennel foglalkozott az építőipartól kezdve a számítógépekig. Az autókereskedelemtől a nemzetközi pénzügyekig. A forradalom győzelme után külön nyomozó csoport vizsgálta a kedvenc vő ügyeit, mert Tunézia vissza szerette volna kapni a külföldön levő pénzt. Emiatt többször elítélték ugyan Ben Ali vejét, de nem sok pénzt sikerült visszaszerezni.
 Még ma is a kedvenc vő nevén van egy luxusingatlan Párizsban és Kanadában. Mennyi pénze van különböző bankszámlákon? Senki sem tudja. A forradalom győzelmét látva Ben Ali és neje Szaúd-Arábiába menekült. Tunézia kérte ugyan a kiadatásukat, de ezt a sivatagi királyság elutasította. A kedvenc vő nem ment apósával, hanem Katarban próbálta meg újjászervezni gazdasági birodalmát. Ügybuzgalma sok helyi érdeket sértett és Tunézia is mind hangosabban követelte a kiadatását. Katar emírje emiatt útilaput kötött a kedvenc vő lábára. A milliárdos vállalkozó a Seychelle szigeteken próbált szerencsét. Pechére! A sasszemű határőrök észrevették, hogy diplomata útlevele immár nem érvényes. Letartóztatták. Most cellájában azért imádkozik, hogy ne adják ki szülőhazájának, Tunéziának. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez