Véres „banki meló” Szenegál Casamance régiójában

Szenegál, Dakar – Meghalt négy ember, köztük egy francia férfi, amikor fegyveresek megtámadtak egy bankot Szenegál Casamance régiójában. A hatóságok szerint a támadók szeparatista lázadók voltak, aki a 80-es évektől harcolnak a régió függetlenségért.

 

A szenegáli hadsereg azt közölte, hogy a támadók nagy valószínűséggel a Casamance Demokratikus Erők Mozgalmának tagjai. A fegyveresek a Credit Mutuel bank Kafountine-i fiókját támadták meg. Azt még nem tudni pontosan, hogy a civilek miért és hogyan haltak meg. A rendőrség vizsgálatot rendelt el és nagy erőkkel nyomoz az elkövetők után. Az akcióban két lázadó is meghalt. A francia férfiről nem sokat tudni, csak annyit, hogy már régóta az országban élt és szenegáli felesége volt.

A lázadók 1982 óta harcolnak Casamance függetlenségért. Azóta több ezer ember halt meg az összecsapásokban. Mack Sall szenegáli elnök hatalomra kerülése óta ez volt a legsúlyosabb támadás, amit a lázadók végrehajtottak.  Casamance-ban főleg keresztények élnek, míg Szenegál lakosságának túlnyomó része muszlim.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez