Tanácstalan algériai házigazdák – mi legyen a Kadhafiakkal?

Algéria, Algír – Nem minden Kadhafi családtag távozott Katarba, ahogy arról korábban beszámolt a sajtó. Ketten az országban maradtak, és a helyi hatóságok nem igazán tudják, hogy mi legyen velük. És úgy hírlik, Katarban sem tudják, meddig marasztalják Kadhafi lányát.

Szófia, Kadhafi felesége és Hannibál a fia, a korábbi hírekkel ellentétben mégsem hagyták el Algériát, ahová 2011 augusztusában humanitárius okokból fogadták be őket. Nemrég még arról szóltak a hírek, hogy a Kadhafi család tagjai Katarba távoztak. Az özvegy és a fiú fotómodell feleségével még Algériában vannak. Se telefon, se számítógép, se kimenő. Egy diplomata szerint Hannibal olyan, mint egy ketrecbe zárt oroszlán.

A hatóságok azonban nem tudják, mi legyen velük. Szófia hazavágyik és őt talán nem is ítélnék el Líbiában. Hannibál egyszer megpróbálták diszkréten Libanonba áthelyezni, ezt viszont Bejrút akadályozta meg. Aisa eljutott Katarba, ahol humanitárius menedéket kapott, de most úgy hírlik, a szultánságban sem tudják, hogy a továbbiakban mi legyen vele és gyermekével. Márcsak azért sem, mert Aisa korábban apja halálának megbosszulására biztatott.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez