Megtalálták az eltűnt rendőröket Nigériában-ami maradt belőlük

Nigéria, Niger Delta – A nigériai biztonsági erők 11 holttestet találtak meg, az áldozatok rendőrök voltak, egy hajón utaztak, amelyet fegyveresek megtámadtak. Egy rendőrt még mindig keresnek. A nigériai hatóságok közölték, hogy a holttestek szinte a felismerhetetlenségig összeroncsolódtak, megégtek.

 

A MEND lázadó szervezet a hétvégén elismerte, hogy emberi megtámadtak egy hajót és egy rendőrrel végeztek. Azt viszont még mindig nem tudni pontosan, hogy a 11 rendőrt kik ölték meg. A holtesteket Yenagoába szállították, ott lesz a temetés. A rendőrség korábban azt közölte, hogy a rendőrhajó elleni támadást egy olyan szervezet hajtotta végre, amely nem kapott amnesztiapénzt a kormánytól. A rendőrség akkor kizárta, hogy a MEND lenne a támadás hátterében. A szervezet viszont nem rég bejelentette, ismét fegyvert fog, mert vezetőjét több mint 20 év börtönre ítélték Dél-Afrikában. Henry Okahát az abudzsai robbantás miatt ítélték el, a támadást 2010-ben hajtották végre.

Azóta kiderült, hogy a megtámadott rendőrhajó utasai temetésre indultak. A jármű útközben lerobbant, így könnyű célpontot kínált a támadóknak, akik éltek a lehetőséggel. Ekkor tűnt el 12 rendőr, akik közül 11-nek a holttestét most találták meg Nigériában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez