Merénylet Franciaország líbiai nagykövetsége ellen-2 francia csendőr megsérült

Líbia, Tripoli – Autóban elrejtett bomba robbant fel Tripoliban a francia nagykövetség közvetlen közelében. Az épületet őrző két francia csendőr megsérült, az egyikük állapota súlyos, de ő sincs életveszélyben.

Francois Hollande köztársasági elnök azonnal elítélte a merényletet és közölte: Líbiával együtt alaposan kivizsgálják az esetet. Laurent Fabius külügyminiszter a helyszínre utazik, hogy ott tárgyalja meg a részleteket a líbiai vezetőkkel.
  Az arab tavasz idején Franciaország nagyon népszerű volt Líbiában, mert Sárközy elnök elsőként ismerte el Kadhafi ellenfeleit az ország vezetőinek. Nem sokkal Kadhafi halála után Sárközy körutat tett Líbiában, ahol lelkesen ünnepelték. Mindez ma már a múlt. Franciaország katonai beavatkozása Maliban a gyűlölet célpontjává tette Párizst  az iszlamista szervezetek számára egész Észak-Afrikában. Bengáziban a francia konzulátust rendszeresen érték kisebb nagyobb támadások. Egy időre emiatt a francia konzulátust be is zárták a forradalom fővárosában, Bengáziban. A francia intézmények őrzését megerősítették. Több a líbiai őr is, de a franciák elsősorban a saját csendőreikre számítanak, hiszen őket külön erre a munkára képezték ki. Közülük sebesült most meg kettő, amikor autóban elrejtett bomba robbant Franciaország tripoli nagykövetsége mellett.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez