500 ezer euro Sárközy ex kabinetfőnökének számláján-Kadhafi pénze lenne?!

Líbia, Franciaország – Claude Guéant, aki Sárközy elnök kabinetfőnöke majd belügyminisztere volt, természetesen tagad: “egy értékes régi holland festményt adtam el. Onnan van a pénz és ezt igazolni is tudom! Továbbra is azt állítom, hogy semmilyen pénz sem érkezett Líbiából a választási kampány idején 2007-ben!”

Így nyilatkozott Franciaország egykori belügyminisztere a Canard Enchainé című lapnak. Az újság úgy tudja, hogy a nyomozókat az is érdekli, hogy Claude Guéant abban az időben rengeteg ügyletet készpénzzel egyenlített ki. Vajon honnan volt ennyi készpénze? Az egykori belügyminiszter szerint ezek nem jelentős összegek.
   Ziad Takieddine, francia-libanoni üzletember azt állítja, hogy Kadhafi jelentős összegekkel, összesen mintegy 50 millió dollárral támogatta Sárközy 2007-es választási kampányát. A befolyásos üzletember valaha Sárközy bizalmasa volt, ő közvetített Franciaország akkori elnöke és a muzulmán világ sok vezetője között. Most viszont nyomoz utána az ügyészség és Sárközy közölte: soha nem állt közeli kapcsolatban a francia-libanoni üzletemberrel! Ziad Takieddine válaszul jelezte: vannak bizonyítékai, de ezeket nem bocsátja a francia igazságszolgáltatás rendelkezésére, mert ha Franciaország ex elnökéről és ex belügyminiszteréről van szó, akkor könnyen eltűnhetnek a “perdöntő bizonyítékok”.
   Sárközy és Claude Guéant mindent tagad. Az ex belügyminiszter úgy nyilatkozott a kedden megjelent Canard Enchainé-nek, hogy ha kihallgatja őt is az ügyészség, akkor minden kérdésre választ ad, és megcáfolja azt, hogy Kadhafi, Líbia bukott diktátora Sárközy választási kampányát pénzelte volna 2007-ben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez