Mosolyogva jelent meg a bíróság előtt Szaif Al Iszlam Kadhafi Líbiában

Líbia, Zintan –  Jól vagyok-közölte a bíróság kérdésére Szaif Al Iszlam Kadhafi Zintanban, ahol a helyi fegyveres milícia fogságában van 2011 ősze óta. A bukott diktátor fiát a hágai Büntetőbíróság háborús bűnök elkövetésével vádolja és kérte a kiadatását Líbiától.

Az új kormányzat erre nem hajlandó, mert nézete szerint Szaif Al Iszlam Kadhafinak otthon kell számot adnia bűneiről. Ehhez képest Líbiában még meg sem indult a jogi eljárás Kadhafi elnök “trónörököse” ellen. A tripoli kormánynak még azt sem sikerült elérnie, hogy Szaif Al Iszlam Kadhafit kiadják az ügyészségnek. A helyi milícia tartja fogva Kadhafi fiát. Ennek a milíciának a tagjai nagy szerepet játszottak Kadhafi meggyilkolásában 2011 októberében.
  De ha nincs hivatalos jogi eljárás, akkor hogy került Szaif Al Iszlam Kadhafi bíróság elé? Nem a polgárháborús szerepe miatt! 2012 júniusában meglátogatta őt börtönében a hágai Büntetőbíróság kirendelt ügyvédje. Melinda Taylor ausztrál ügyvédnőt ezt követően elfogták a milicisták és csak három hét után utazhatott vissza Hágába! Mi volt a bűne? “Nemzetfontosságú stratégiai információkat vett át Szaif Al Iszlam Kadhafitól!” – legalábbis ezt állítják a milicisták. Ebben az ügyben állt most bíróság elé Kadhafi kijelölt utóda. Szaif Al Iszlam Kadhafi perét szeptemberre elnapolták. A homály és a titokzatosság Kadhafi külföldön levő vagyona körül továbbra is teljes, pedig aki állítólag mindent tud erről az nem más, mint a kijelölt “trónörökös”, Szaif Al Iszlam Kadhafi, aki mosolyogva közölte a líbiai bírósággal: köszöni, jól van…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez