Letartóztatás a Karacsi és a Kadhafi gate ügyben

Franciaország, Párizs – Sárközy exelnök egykori bizalmasát, Ziad Takieddine libanoni üzletembert a francia rendőrség letartóztatta, amikor diplomata útlevéllel próbált elszökni Franciországból.

Milyen kenőpénzeket fizetett ki a francia kormány pakisztáni tábornokoknak a nagy fegyvervásárlásokért a kilencvenes években? Mennyi jutott ebből a pénzből Balladur  akkori kormányfő választási kampányára ? Mit tudott erről Nicolas Sárközy, aki akkor költségvetési miniszter és kampányfőnök volt? Igaz-e, hogy Kadhafi 50 millió euróval támogatta Nicolas Sárközy választási kampányát 2007-ben? Ezután tudakozódik a francia ügyészség. Ziad Takieddine mindegyik ügyben kulcsfigura. Ezért a bíróság megtiltotta neki, hogy elhagyja Franciaországot, amíg a vizsgálat tart. A leleményes libanoni üzletember, akinek francia útlevele is van, 200 ezer dollárért dominikai diplomata útlevelet szerzett, két minden hájjal megkent üzletember segítségével. Balszerencséjükre a rendőrség „szagot fogott” és elkapta őket. Jelenleg mind a hárman előzetesben ülnek.
Ziad Takieddine korábban úgy nyilatkozott, hogy bizonyítékai vannak Sárközy ellen mind Pakisztán mind Líbia ügyében. Mi történt Pakisztánban? A franciák nagymennyiségű fegyvert akartak eladni és ezért kenőpénzt ígértek a pakisztáni tábornokoknak. Az üzlet meg is köttetett, de a pakisztáni tábornokok nem voltak elégedettek. Nem sokkal később merényletet követtek el Karacsiban franciák egy csoportja ellen. Többen meghaltak. A merényletet iszlamista terroristák követték el, de a pakisztáni titkosszolgálat tudott róla. A franciáknak mégsem szóltak. Finoman így kívánták Párizs tudomására hozni, hogy nem annyit kaptak, mint amennyiben megállapodtak – épp Ziad Takieddine közvetítésével. Hova tűnt a pénz? Állítólag Balladur kormányfő választási kampánya részben erre támaszkodott. Ekkor Nicolas Sárközy Balladur bizalmasa és kampányfőnöke volt…
Ugyancsak Ziad Takieddine közvetített Nicolas Sárközy és Kadhafi között, amikor a 2007- es választási kampányról volt szó. Szaif Al Iszlam Kadhafi, a diktátor fia és pénzügyeinek intézője többször elmondta, hogy 50 millió euróval támogatták Sárközy kampányát. Líbia diktátora megbukott és meghalt, fia líbiai  börtönben ül. Ziad Takieddine szerint megvannak a bizonyítékok – biztos helyen. Sárközy mindent tagad és bizonyítékokat követel. Most, hogy már Ziad Takieddine is biztos helyen van, talán előkerülnek a bizonyítékok a Karacsi és a Kadhafi gate ügyében Franciaországban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez