Mennyi pénzt ért?- elengedték a libanoni túszt Nigériában

Az emberrablók szabadon engedték azt a libanoni férfit, akit két hete raboltak el egy építkezésről.

 

A libanoni férfi a Setraco építési cég munkatársa volt. A Setraco y nigériai tulajdonú vállalat, de libanoniak irányítják. A libanoni szakembert július 8-án rabolták el Benin cityből. Az emberrablók az akcióban két katonával végeztek, egyet pedig megsebesítettek. 

A hadsereg szóvivője Roseline Managbe megerősítette, hogy a libanoni férfi szabad, de arról nem adott ki információt, hogy fizettek-e érte váltságdíjat. A Setraco cég nem nyilatkozott az ügyben.

Nigériában az elmúlt hónapokban megnövekedett az emberrablások száma. Különböző bandák kifejezetten külföldiek elrablására szakosodtak, hogy tetemes váltságdíjat csikarjanak ki foglyaikért. Jövedelmező, évente több millió dollárt termelő üzletről van szó. Az emberrablások Nigéria dél-nyugati régióiban gyakoriak, ahol számos külföldi cégnek vannak beruházásai, olajmezői. Északon is előfordulnak emberrablások. Még februárban a radikális Ansaru terrorista szervezet nyolc munkást rabolt el Bauchi államban, akiket végül kivégeztek.  De a déli régió a veszélyesebb.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez