Terepjárós fotós expedíció Afrikába (videóval)

Terepjáróval és fényképezőgéppel indul Afrikába Lantai-Csont Gergely, a National Geographic díjazott fotósa. Négy hónap alatt 12 északkelet-afrikai országot készül bejárni; zárt közösségek, természeti szépségek, afrikai értékek és soha nem látott témák nyomába ered.

A szeptember elején induló nagyszabású fotós expedíció célja az ismeretterjesztés, az érintett északkelet-afrikai országok változatos társadalmi, kulturális jelenségeinek széleskörű bemutatása Magyarországon és Európában.  A négyhónapos út során többek között sivatagi közösségeket, régészeti emlékeket, természeti értékeket és menekülttáborokat keresnek fel, hogy aztán a képek neves magazinokban jelenhessenek meg.
Lantai-Csont Gergelyt Ugandában, Ruandában, Kelet-Kongóban, Burundiban és Tanzániában az expedíció fő támogatója és koordinátora, az Afrikai-Magyar Egyesület munkatársa, Szerbin Judit kíséri. Etiópiában pedig – ahogy a Hír3D videóriportjában hallható – vele tart Kozári Karina, aki az egyik közösségi portálon értesült a fotós munkásságáról, majd csatlakozott a szervezéshez.


{youtube}Ik11dryiwi8{/youtube}

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez