Diákokat mészároltak le a radikálisok Nigériában

A radikális iszlamista Boko Haram terrorista szervezet legalább 50 diákkal végzett, amikor lerohantak egy főiskolát az ország észak-keleti régiójában.

 

A nigériai hatóságok azt jelentették, hogy a terroristák egy mezőgazdasági főiskolát támadtak meg Damaturuban, amely Yobe állam közigazgatási központja. A támadást éjszaka hajtották végre, amikor a diákok már aludtak. Szemtanúk arról számoltak be, hogy a terroristák válogatás nélkül kezdtek el lövöldözni. A diákok körében kitört a pánik. Sokaknak sikerült élve kimenekülniük az épületből. A terroristák a lövöldözés után több osztálytermet felgyújtottak, majd elhagyták az épületet.

 A Boko Haram egy radikális iszlamista terrorista szervezet, amely elítéli a nyugati kultúrát és életvitelt. A szervezet 2009-ben indított felkelést Észak-Nigériában és azért küzdenek, hogy egy iszlamista államot hozzanak létre Nigériában. Azóta több ezer embert gyilkoltak meg.  

A nigériai hadsereg májusban indított offenzívát a Boko Haram ellen, de a terrorista szervezetet nem sikerült felszámolniuk. Az ország észak-keleti részén jelenleg rendkívüli állapot van érvényben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez