Repül a repülésügyi miniszterasszony Nigériában ?

Másfél millió dollárért vásárolt két páncélozott luxus limuzint a miniszterasszony- természetesen államköltségen. Miért? Mert egy helyi milliárdos keresztapa vérdijat tűzött ki a fejére!


A repülőgépek “repülő koporsók” Nigériában!- ezzel a frappáns mondattal indította miniszteri karrierjét Stella Oduah asszony. Afrika legnépesebb országában csakugyan nagyon sok a légi baleset. Miért ? Mert a repülőgépek jelentős része régi, a karbantartás szinte ismeretlen fogalom. A határozott miniszterasszony kijelentette: rendet tesz a repülési piacon! A helyi maffia, amely szép pénzeket keresett “a repülő koporsókból”, érezte a veszélyt. Háborút indított a miniszterasszony ellen: családtagjait többször megpróbálták elrabolni, őt magát halálosan megfenyegették. Az egyik fő keresztapa bérgyilkosokat szerződtetett és vérdijat tűzött ki a miniszterasszony fejére.

Elég ok-e ez arra, hogy az állam két BMW 760 Li tipusú luxus autót vegyen a miniszterasszonynak? A páncélzat miatt az ár másfél millió dollár! Egy olyan országban ahol a lakosság 60%-ának napi egy dollárból kell megélnie! A vitát az USA-ban élő nigériai közösség robbantotta ki: “Amerikában ez politikai öngyilkosság lenne, de Nigériában ez természetes!”- írta a nigériaiak lapja az Egyesült Államokban. A miniszterasszony nem adja fel: “élni és dolgozni akarok! Ehhez kellenek a páncélozott autók!” Itt tart most a politikai botrány. Sokan arra fogadnak, hogy a miniszterasszony végül repülni fog a két luxusautó miatt. De mi lesz akkor a “repülő koporsókkal”, és az őket üzemeltető maffiával Nigériában?!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez