Algéria hihetetlen iramban fegyverkezik

Az algériai vezetés tengeralattjárók, harci-és teherszállító helikopterek beszerzéséről állapodott meg Moszkvával – jelentette az ITAR TASS orosz hírügynökség.

Az algériaiak 3 milliárd dollár értékben 42 darab Mi-28-as kétülésese harci helikoptert és 6 darab Mi-26T2-es típusú teherszállító helikoptert rendeltek az oroszoktól. Az algériaiak emellett 2,7 milliárd dollárért modernizálnák a már meglévő Mi-28-as, Mi-26-os és 39 darab Mi-171Sh típusú helikoptereiket. Ezeket Oroszországban, az Ulan-udei Repülőgépgyárban szerelnék fel új fegyverekkel és berendezésekkel. Az algériaiak emellett tárgyalásokat folytatnak két darab vadonatúj diesel-elektromos meghajtású Kilo-osztályú tengeralattjáró beszerzéséről is. A tervek szerint a két tengeralattjárót 2018-ban szállítanák le az oroszok, amelyeket a Szentpétervári Admiralty hajógyárban raknának össze.

Algéria hagyományosan Oroszországtól vásárol fegyvereket. A Mi-28-ok komoly erősítését jelentenek majd az algériai légierő számára, mivel ezek a harci helikopterek éjszaka is hatékonyan bevethetők. Emellett modern radarrendszerrel vannak ellátva és pusztító fegyverekkel is rendelkeznek. Köztük Shtrum és Ataka tankelhárító rakétákkal, amelyekből 16 darabot is képesek szállítani. A Mi-28-ok ráadásul egy 30 mm-es gépágyúval is el vannak látva. A légierőerő mellett az algériai vezetés a hadihajó flottáját is folyamatosan modernizálja, hogy hatékonyan fel tudják venni a harcot a kábítószer és emberkereskedők ellen. A helikopterekre viszont inkább a sivatagban van szükség, hogy felszámolják az ország déli részén működő különböző radikális iszlamista terrorista szervezeteket.

Mi-28

russia-mi-26t2halo

Mi-26

kilo-DNSC9400150

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez