Pokolgép robbant egy forgalmas piacon, sokan meghaltak

Legalább 20 ember meghalt Bamában, ahol egy pokolgép robbant fel egy forgalmas piacon. A nigériai hatóságok szerint a radikális iszlamista Boko Haram terrorista szervezet emberei hajtották végre a támadást.

A támadást vasárnap hajtották végre a terroristák. Szemtanuk és a nigériai hatóságok elmondták, hogy a merénylet idején nagy volt a sürgésforgás a piacon. Egy helyi kereskedő azt mondta, hogy a detonáció hatalmas erejű volt és nagy pusztítást végzett. A nigériai hatóságok legalább 20 halálos áldozatról számolta be. Több szemtanú viszont azt mondta, hogy az áldozatok száma könnyedén elérheti a 30-at is. A sebesülteket a helyi központi kórházba szállították. A rendőrség pedig lezárta a piacot.

A merénylet után sokan felháborodásuknak adtak hangot Bamában. A helyi lakosok szerint a központi vezetés és a hadsereg nem tesz meg mindent annak érdekében, hogy megóvják a civileket az ehhez hasonló támadásoktól. Sokan a hadsereget és a biztonsági erőket hibáztatják a sorozatos támadások miatt. Egyesek nem értik, hogy lassan egy év után a kormányerők miért nem tudják felszámolni a radikális iszlamista terroristákat, akik négy éve indították meg felkelésület az ország észak-keleti régiójában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez