Robbanás egy nigériai buszpályaudvaron – rengeteg halott

A helyszíni beszámolók szerint a mentők és a rendőrök emberi testrészek gyűjtögetésére kényszerültek egy reggeli robbanássorozat után a nigériai főváros, Abuja külvárosában, egy zsúfolt buszpályaudvaron.

A robbanás a reggeli csúcs idején történt, amikor több százan indultak munkába, buszra és taxira vártak az emberek. Az első detonáció több mint harminc járműben tett kárt, és újabb robbanásokat okozott, amikor szikrát kaptak az üzemanyagtartályok – derül az AP hírügynökség jelentéséből.

A BBC oldalán szemtanúk hivatkozva azt írják, hogy holttestek hevernek mindenfelé, és a robbanások után pánik tört ki. Ugyancsak egy szemtanú azt mondta: életében nem látott még ilyen szörnyűséget, és úgy sejti, hogy a buszokban lehettek a bombák.

A halottak és a sebesültek számáról egyelőre nincs pontos hír.

A Boko Haram terrorszervezet korábban azzal fenyegetőzött, hogy támadásokat hajtanak végre Nigéria fővárosában. Az iszlám szélsőségesek vállalták a felelősséget egyebek mellett egy 2011-es merényletért: akkor két, robbanóanyaggal megpakolt járművet vezette bele az ENSZ irodájába Abujában. Legalább huszonegy ember meghalt és hatvanan megsebesültek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez