Ezt követelik a tunéziai diplomata elrablói

Tunéziában fogva tartott iszlamisták szabadon engedését követelik az észak-afrikai ország egyik, Tripoliban akkreditált diplomatájának elrablói – közölte pénteken a tunéziai külügyminiszter.

Mongi Hamdi elmondta azt is, hogy hazája fontolóra vette líbiai diplomáciai képviseletének leépítését. A szomszédos országban az utóbbi időben szinte mindennapossá váltak az emberrablások, amelyeknek gyakran külföldi tisztségviselők az áldozatai.

A Tunézia tripoli nagykövetségén tanácsadóként dolgozó Al-Arúszi al-Fatnaszit csütörtökön rabolták el ismeretlenek a főváros egyik központi tere közelében. Egy hónapon belül ő már a második tunéziai diplomata, aki Tripoliban fogságba esik. Ugyanott a héten emberrablók túsza lett Jordánia nagykövete is.

Hamdi újságíróknak jelezte, hogy a támadók gyaníthatóan egy három évvel ezelőtti tunéziai merénylet bebörtönzött elkövetőinek családtagjai. Líbia gyenge átmeneti kormánya Moammer Kadhafi 2011-es megbuktatása óta képtelen volt arra, hogy lefegyverezze a volt líbiai elnök ellen harcoló lázadókat és iszlamista harcosokat, akik – egyre befolyásosabbá váló – milíciákba szerveződtek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez