Ruanda a Top 10-ben

Évről-évre egyre több turista érkezik Ruandába, ami a nagy nemzetközi szálloda láncok érdeklődését is felkeltette. Az afrikai kontinens szívében található apró kis országban jelenleg is több szálloda projektnek folyik a kivitelezése. A kormánynak pedig eltökélt szándéka, hogy az idegenforgalmi szektort folyamatosan bővítse és fejlessze annak érdekében, hogy a gazdaság húzóágazatává váljon.

A W Hostpitality jelezte, hogy egyre nagyobb az érdeklődés Afrika iránt és ezért folyamatosan nő az igény a minőségi és jól felszerelt szállodákra. Az új létesítmények ráadásul jövedelmező befektetésnek számítnak. A lagosi tanácsadó csoport legfrissebb felmérésből kiderült, hogy az afrikai kontinensen Ruanda a 7-dik legnépszerűbb befektetési célpont a nemzetközi szálloda hálózatok körében. A Top 10-es listán Ruandát Egyiptom, Marokkó, Algéria, Nigéria, Líbia és Tunézia előzi meg. Elefántcsontpart, Dél-Afrika és Ghána viszont már csak Ruanda után következik. A tanácsadó csoport megállapította azt is, hogy Ruandában és Elefántcsontparton gyakorlatilag 100%-os biztossággal kivitelezhetőek a bővítési és építési projektek. Erre a helyi vezetés is garanciát vállal.

A Marriott már jelezte, hogy hamarosan egy 250 szobás szálloda építésébe kezdenek még ebben az évben a ruandai fővárosban. A beruházás értéke körülbelül 60 millió dollár. A Radisson pedig várhatóan 2014 második felében megnyitja a vadonatúj 292 szobás szállodáját Kigaliban. 2015-ben pedig további bővítéseket terveznek.

Afrikában jelenleg a legnagyobb ilyen projekt Tanzániában fut, ahol 10 új szállodát építenek. Az építkezés rohamtempóban folyik és a munkálatok 74%-val már elkészültek. Kenyában is folyik az építési láz. Ott most 5 új szálloda építését tervezik.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez