Ma nem dolgoznak a közalkalmazottak Egyiptomban

Az elnökválasztás második napjára szabadnapot kaptak a közalkalmazottak Egyiptomban. A 90 millió lakosú országban több mint 53 millió szavazásra jogosult polgár járulhat az urnákhoz.

Egyiptomban a kormány bejelentette, hogy az elnökválasztás keddi, második napjára a csaknem hatmillió közalkalmazott felmentést kap a munka alól, hogy le tudja adni szavazatát.

Egyiptomban hétfőn és kedden választják meg az 1953-ban alakult köztársaság hatodik elnökét. A becslések szerint 90 millió lakosú országban több mint 53 millió szavazásra jogosult polgár járulhat az urnákhoz. A kétnapos választáson a szavazóhelyiségek helyi idő szerint reggel kilenc órától este kilencig tartanak nyitva. A szavazás első napja komolyabb atrocitások nélkül ért véget.

Az előző elnökválasztást az iszlamista Mohamed Murszi nyerte meg, akit azonban a hadsereg tavaly július 3-án elmozdított tisztségéből.

A mostani előrejelzések azt mutatják, hogy a fegyveres erők akkori főparancsnoka, az iszlamista rezsim megbuktatását levezénylő Abdel-Fattáh esz-Szíszi élvez nagyobb támogatottságot az államfői posztra pályázó két jelölt közül. A másik induló, a baloldali Hamdín Szabbáhi hívei pedig éppen azt értékelik, hogy jelöltjük független a biztonsági erőktől.

Az előzetes eredmények szerdán, a hivatalos eredmény pedig június 5-ére várható.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez