Több mint négy napja nem találnak egy kereskedelmi hajót a Guineai-öbölben

A ghánai hatóságok azt jelentették, hogy kalózok támadtak meg egy libériai zászlóval ellátott kereskedelmi hajót nem messze a partoktól.

A MT Fair Artemis kereskedelmi hajót szerdán éjszaka támadták meg a kalózok. A ghánai partőrség jelezte, hogy este hat körül segélyhívást kaptak a kapitánytól, aki jelezte, hogy a hajót kalózok támadták meg. A segélyhívás után megszakadt a kapcsolat. Azóta semmit sem tudni a hajóról és a legénységről. A tengerjárót a Fairdeal Group üzemeltette. A cég igazgatója jelezte, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy kapcsolatba kerüljenek a legénységgel és kiderítsék, valójában mi is történt. A ghánai haditengerészet azt közölte, hogy keresik az eltűnt hajót, de részleteket nem közöltek.

A Guineai-öbölben az elmúlt években ismét megszaporodtak a kalóztámadások. A helyi kalózok elsősorban az értékes szállítmányokra hajtanak. Nem egyszer előfordult, hogy a hajókat kipakolták és a szállítmányaikat érékesítették. Szakértők jelezték, hogy a nyugat-afrikai kalózok azért veszélyesebbek szomáliai társaiknál, mert ők nem igazán tőrödnek a legénység testi épségével.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez