Öngyilkos dzsihád merénylet Maliban- öt halottal

Terepjárón érkezett a merénylő a katonai táborba, ahol felrobbantotta magát Aguelhokban Mali északi részén. Négy csádi békefenntartó meghalt és a terrorista is életét veszítette, tíz katona megsebesült.

Hatalmas robbanás volt!- számoltak be az öngyilkos merényletről a szem és fültanúk. A táborban afrikai békefenntartók és Mali hadseregének katonái állomásoznak. A halottak mind csádiak, de a sebesültek között hat mali katona is van.

Mali északi részét 2012-ben lerohanták a tuareg és iszlamista milíciák azt követően, hogy Mali hadserege szétesett, és puskalövés nélkül átadta az ország nagyobbik részét a lázadóknak. Mali hadserege még ma sem ütőképes. 2013 januárjában francia csapatok- afrikai erők támogatásával- kiverték az iszlamista milíciákat Mali északi részéről. Azóta is komoly külföldi fegyveres erők tartják fenn a rendet ezen a területen, ahol Mali hadserege csak kisegítő szerepet játszik.

Az iszlamista szervezetek tisztában vannak azzal, hogy Mali hadserege saját erőből nem képes megvédeni az ország északi részét, ezért terrorakciókkal nyugtalanítják a külföldi fegyveres erőket. Ennek a merényletsorozatnak esett most áldozatul négy csádi békefenntartó Aguelhokban Mali északi részén.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez