Független aktivisták: Egyiptom nőstratégiájának semmi köze a valósághoz

Az egyiptomi nőszervezetek szerint a kormány új nőstratégiájának semmi köze a valósághoz. A kormányhoz közelálló Nők Nemzeti Tanácsa szerint viszont az új, átfogó program megfelelő.

 Bemutatták a kormány új stratégiáját a nők elleni erőszak leküzdésére. A Nők Nemzeti Tanácsának elnöke, Mírfat et-Telláv már korábban kijelentette, hogy a probléma orvoslásának fontos része a tévésorozatok, az oktatás és az istentiszteletek megreformálása.

A kormányfő kijelentette, hogy Egyiptom minden erejét beveti a nők elleni zaklatás és erőszak kiirtásának érdekében, s ezt a januártól érvényes alkotmányra támaszkodva teszi, amely szavatolja a nők és a férfiak közti egyenlőséget.

Független aktivista szervezetek kétségbe vonták a politikusok által hozott intézkedések hatékonyságát.

Egyiptom a nők elleni erőszak mindennapos. Az, hogy a jelenség az elmúlt hónapban soha nem látott mértékű figyelmet kapott, egy videofelvételnek köszönhető, amelyen látható, hogy a május végi választásokat követő utcai tüntetések egyikén több tucat férfi támadt egy 16 éves diáklányra.

A nők védelméért küzdő aktivisták elsősorban azt róják fel a hivatalos szerveknek, hogy a terepen tevékenykedő civil szervezeteket teljesen kihagyják a döntéshozatalból, és a tervek megvalósításából.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez