Amerikába érkezett a szudáni családanya, akit hitéért halálra ítéltek Szudánban

Férje sírt Philadelphiában, ahol a város polgármestere üdvözölte őket. Meriam Ibrahim muzulmán apa és keresztény anya lánya. Emiatt Szudánban muzulmánnak számít, noha anyja keresztény hitben nevelte fel.Az iszlámbíróság halálra ítélte, mert a saria szerint a hit elhagyása halállal büntethető!

Ezenkívül még 100 korbácsütést is kiróttak a fiatal anyára, mert férjhez ment egy keresztényhez! Korábban Szudánban nem kifogásolták a házasságot, melyből egy gyerek is született már. Az anya a börtönben szülte meg második gyermekét miközben első gyereke is vele raboskodott a cellában. Nem adták ugyanis oda az édesapjának, egy kereszténynek! Szudánban a saria hivatalos törvény és a bíróságok ennek szellemében ítélkeznek. A 27 éves Meriam Ibrahimnak az volt a szerencséje, hogy férje amerikai állampolgár. Még gyerekkorában vándorolt ki a szüleivel az USA-ba ahol megszerezte az állampolgárságot. Ezért Amerikában mozgalom indult az ifjú anya megmentésére.

Végül a bíróság felmentette a keresztény nőt, aki azonnal a repülőtérre sietett, de nem engedték távozni! Miért? Mert a saját bátyja feljelentette mondván, hogy “muzulmán gyerekeket kíván elszöktetni Szudánból”! A család az USA kartúmi nagykövetségére menekült, és ott töltött több mint egy hónapot. Olasz közvetítéssel Rómába mehettek, ahol fogadta őket Ferenc pápa is. Ezek után utazott Amerikába a család ahol megkezdhetik életüket abban az 500 tagú szudáni közösségben, mely Manchester városában él New Hampshire államban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez