Visszahívták Kairóból az izraeli küldöttséget

Visszahívták kedd este Kairóból a tűzszünet kiterjesztéséről a palesztinok képviselőivel tárgyaló izraeli küldöttséget, mert a Gázai övezetből több rakétát izraeli területre lőttek, amit légi válaszcsapások követtek.

 Ez a rakétatámadás a tűzszünet súlyos és közvetlen megsértése – jelentette ki Benjámin Netanjahu miniszterelnök szóvivője. A diplomaták a kormányfő utasítására ezután hazarepültek.

Előbb három, majd két rakéta ért izraeli területet, de részint már a levegőben megsemmisítették őket, részint lakatlan vidéken csapódtak be és nem okoztak károkat. Válaszul az izraeli légierő szemtanúk szerint legalább 25 légi bevetést hajtott végre. Gázai kórházi források szerint öt palesztin megsebesült, köztük két gyerek. A harcok kiújulásától tartva az övezet lakói ezrével menekülnek biztonságosabb helyekre, noha csak pár napja tértek vissza otthonaikba.

A rakéták kilövését nem vállalta magára a Hamász radikális palesztin szervezet, szóvivőjének közlése szerint még csak tudomása sem volt semmilyen rakéta kilövéséről.

A többször meghosszabbított ideiglenes tűzszünet kedd éjfélkor jár le. Délután – még az ellenségeskedés kiújulása előtt – a palesztin delegáció egyik tagja közölte, hogy a tárgyalások “nem jutottak előre egyetlen ponton sem”.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez