Ismét repülhet a Dana Air Nigériában a 159 áldozatot követelő baleset után

Nigéria, Abudzsa – A nigériai légügyi hatóság visszaadta a működési engedélyt a Dana Air légitársaságnak. A légitársaság egyik repülőgépe három hónapja zuhant le, Lagos egyik sűrűn lakott negyedében. A szerencsétlenségben 159 ember meghalt.

A kormány feloldotta a szankciókat a légitársaság ellen és a cég a működési engedélyét is visszakapta – mondta Joe Obi, a légügyi minisztérium szóvivője. A döntésre azután került sor, hogy a kormány megfelelőnek tartotta a légitársaság működését. Ez azt jelenti, hogy a légitársaság pénzügyi helyzetét, műszaki és üzemeltetési rendszerét is  rendben lévőnek  találták a hatóságok. A Dana Air hamarosan ismét járatokat indít az országban.

Három hónapja a légitársaság egyik Mc Donnel Douglas MD-83-as repülőgépe zuhant le, Lagos egyik lakónegyedére. A szerencsétlenséget a repülőgépen senki sem élte túl. A baleset körülményeiről viszont még most sem lehet sokat tudni. A jelentések szerint a pilóta műszaki hibát jelzett a baleset előtt. A kormány vizsgálatot rendelt el az ügyben és a fekete dobozt is sikerült megtalálni, de a jelentést nem hozták nyilvánosságra. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez