Öt év börtön Pistoriusnak a barátnője megöléséért

Arányos és igazságos ítélet született –  mondta a bírónő, aki kimondta a döntést a műlábas sportoló ügyében. Oscar Pistorius tavaly Valentin napkor lelőtte szép kedvesét, Reeva Steenkampot Pretoriában.

Az előre megfontolt gyilkosság vádját már korábban elvetették, mert az ügyész nem tudta bizonyítani, hogy Pistorius szánt szándékkal végzett barátnőjével, aki szakítani akart vele. A műlábas olimpikon szerint igaz ugyan, hogy veszekedtek, de szakításról nem volt szó. Azért lőtt bele négy golyót a vécén ülő barátnőjébe, mert azt hitte: rabló jár a házban. Dél-Afrikában igen rossz a bűnözési statisztika, és igen gyakori a fegyveres rablás. Pistorius gyanúja ezért nem volt teljesen megalapozatlan.

A 27 éves sportoló korábban úgy nyilatkozott : ha nem kell börtönbe mennie, akkor újrakezdi a versenyzést, és szeretne résztvenni a következő olimpián, melyet 2016-ban rendeznek meg Rio de Janeiróban. Szakértők szerint Pistorius idegrendszere annyira kikészült a per során, hogy aligha valószínű: képes lenne még győzni a paralimpián. A műlábas versenyző az olimpián is részt vett Londonban, és a dél-afrikai váltó egyik erőssége volt. Ügyvédei most minden bizonnyal fellebbeznek az ötéves börtönbüntetés ellen, így a Pistorius saga tovább folytatódik Dél-Afrikában.  (fotó:Europress/Getty Images)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez